Status en financiën

 

VOC Neteland staat voor Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren Neteland. We zijn een vzw, erkend door de Vlaamse overheid (Agentschap voor Natuur en Bos) als Opvangcentrum voor Wilde dieren.

We werken samen met de hulpdiensten (politie en brandweer), Natuurpunt, Vogelbescherming Vlaanderen en andere dierenopvangcentra in binnen- en buitenland.

Het hoofddoel van onze vzw (vereniging zonder winstoogmerk) is de opvang en verzorging van wilde dieren. Ons werkgebied omvat (delen van) de provincies Antwerpen en Vlaams Brabant.

Waar haalt VOC Neteland haar inkomsten vandaan?

Om het VOC operatief te houden zijn er handenvol geld nodig, jaarlijks meer dan 250.000 euro. Het grootste deel van onze inkomsten genereren we zelf. Zo organiseren we activiteiten en rondleidingen, en verkopen we diervriendelijke spulletjes in onze groene winkel. Daarnaast zijn we afhankelijk van lidgelden, giften en sponsoring. Een klein deel (<1/4e) komt uit subsidies.

Ook op lange termijn zijn we verzekerd van een deel van de inkomsten die nodig zijn om alle slachtoffers op te vangen. Zo zijn er mensen die ons opnemen in hun testament en hebben we samenwerkingsovereenkomsten met een tiental omliggende gemeenten.

Waar worden de inkomsten voor gebruikt?

Al onze inkomsten gaan integraal naar de opvang en verzorging van wilde dieren. Het aantal slachtoffers neemt elk jaar toe. In 2020 verzorgden we meer dan 5000 dieren. Op sommige dagen kwamen er wel 50 nieuwe patiënten binnen.

Wil jij het VOC ook steunen?

 

Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden.