Een niet wild of exotisch dier adopteren.

Niet alle dieren op het VOC zijn inheemse wilde dieren. Wanneer de politie tamme of exotische dieren in beslag neemt kunnen deze ook bij ons terecht komen. Meestal gaat het om verwaarloosde dieren of dieren die illegaal gehouden werden.

Ook exotische vogels zoals papegaaien, parkieten en kanaries die gedumpt werden of ontsnapten vinden vaak hun weg naar het VOC.

Adoptievogels

We raden iedereen sterk af om een exotische vogel aan te schaffen. Je veroordeelt onze gevleugelde vrienden immers tot een levenslange opsluiting.

Als we de eigenaar niet kunnen terugvinden of wanneer hij afstand moet doen van zijn dier(en), proberen we het dier een goede nieuwe thuis te geven.

Het gaat dan vooral om:

-(gras)parkieten

-kanaries

-(dwerg)papegaaien

-tamme eenden

-hanen en kippen

-fretten

-konijnen

-cavia’s

-(baard)agamen

Wil jij zo’n dier een tweede kans geven? En beschik je over de nodige tijd, middelen en ruimte? Hou dan onze Facebookpagina in de gaten. Hier posten we regelmatig dieren die een nieuwe thuis zoeken.

Of kijk op de site: www.adopteereendier.be

Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden.